CHIROPRAKTIJK IN AMSTERDAM

Chiropractie is een beroep dat in 1895 in Iowa, VS, begon. De naam werd bedacht door de Griekse woorden "chéri" (hand) en "praktikí" (oefening) te combineren. Chiropractische behandeling door een opgeleide professional, richt zich op neuromusculaire en skeletcorrecties en is gebaseerd op het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen zonder medicijnen of operaties (het beste ervaren met wondgenezing nadat u zich per ongeluk heeft gesneden).

CHIROPRAKTISCHE ONDERWIJS

Chiropractor Amsterdam Michael Blackman Bureau

Wereldwijd zijn er veel chiropractische universiteiten, maar in Nederland nog niet. Chiropractoren zijn geen artsen, maar hebben een universitaire studie van 5-6 jaar, vergelijkbaar met de studie geneeskunde. Een deel van deze universitaire studie omvat onderwerpen als anatomie, biochemie, biomechanica, microbiologie, neurologie, orthopedie, pathologie, fysiologie, volksgezondheid, röntgendiagnostiek en vele chiropractische behandelmethoden, evenals vele uren klinische praktijk.

Door deze opleiding kunnen Amsterdamse chiropractors zelfstandig diagnoses stellen en is verwijzing van artsen niet nodig. Ik ben een erkend lid met een goede reputatie bij de Nederlandse Chiropractische Federatie (DCF).

Alle chiropractors moeten ieder jaar postdoctorale studiedagen volgen om op de hoogte te blijven en hun praktijklicentie geldig te houden. Sinds 2020 ontvang ik chiropractische collega's in interactieve leerlessen.

Lees meer over mijn achtergrond en de oorsprong van mijn praktijk en werkwijze.

Maandag
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Dinsdag
Gesloten


Woensdag
16:00 - 20:00


Donderdag
Closed


Vrijdag
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Zaterdag en Zondag
Gesloten

Bilderdijkstraat 1-1
Amsterdam, 1052 NA

+31 6 81144054