Chiropractor Michael Blackman D.C.

Chiropractor Amsterdam Michael Blackman

In 1970 was ik vele maanden aan het bed gekluisterd door een verlammende pijn als gevolg van een motorongeluk. Ik heb tevens mijn werk als onderwijzer op moeten geven. Artsen konden mij niet helpen, de door hen voorgeschreven medicijnen verdroeg ik slecht en ik werd geplaagd door bijwerkingen. 

De vader van mijn beste vriend was fysiotherapeut, maar hij kon mij ook niet helpen. Acupunctuur fascineerde mij destijds en het heeft mij zeker geholpen beter te slapen, ook al bleef de pijn. Ik had nog nooit van chiropractie gehoord totdat een vriendin me meenam naar haar chiropractor. De verbetering van mijn gezondheid bracht mij weer op de been en markeerde een keerpunt in mijn leven.


Alternatieve levensstijl- en gezondheidszorgidealen

Ik was gefascineerd door de romantiek rond de alternatieve levensstijl en gezondheidszorgidealen van de jaren zeventig. Macrobiotiek, vegetarisme, goeroes en de Beatles. Mijn chiropractor gaf me boeken en stelde voor dat ik ook chiropractie ging studeren. Ik werd beïnvloed door zijn grenzeloze energie en genoot van de bekwame aanraking van zijn wijze handen. Ik wist dat chiropractie de juiste keuze voor mij was, met zijn holistische benadering van het lichaam. Ik was volledig gemotiveerd om anderen de drugsvrije natuurlijke methoden te laten ervaren die mij zoveel goeds hadden gedaan.


Studie

Mijn oom was een beroemd chirurg en vier van mijn neven waren ook chiropractors. Mijn manier van denken was ook heel medisch georiënteerd. Chiropractieonderwijs opende mij voor de mogelijkheid van alternatieve geneeswijzen zonder medicijnen en operaties. Tegelijkertijd volgde ik vele andere cursussen in alternatieve geneeswijzen.

Ik ben afgestudeerd aan Palmer College, met een graad in fysiotherapie en een doctoraat in chiropractie. Sindsdien heb ik tientallen jaren geavanceerde postdoctorale studies gevolgd. Mijn meest bruikbare vaardigheden zijn gebaseerd op bewegingspalpatie, de studie van nauwkeurige bewegingsanalyse van alle gewrichten van het lichaam. Ik ben gecertificeerd om "Touch for Health" les te geven. Dit is een systeem voor het testen en behandelen van de fysieke, emotionele, voedings- en energetische stress van patiënten met spiertesten en drukpunten. Ik heb een diploma in Chiropractische Neurologie van Logan College. Chiropractie Neurologie is een driejarige postdoctorale studie. We leren patiënten evalueren en behandelen door multimodale sensorimotorische integratie in de hersenen en het centrale zenuwstelsel te analyseren. Een mismatch tussen perceptie en reactie kan worden aangetroffen in ons gezichtsvermogen, onze reukzin, ons gehoor en onze aanraking, wat van invloed is op het evenwicht, de coördinatie, de bilaterale spierkracht, de houding en de gezichtsscherpte.


chiropractische praktijk

Aanvankelijk praktiseerde ik in Portland, Oregon, waar ik sterk werd beïnvloed door alternatieve geneeswijzen: het principe dat “alles door alles veroorzaakt kan worden” (in tegenstelling tot het heersende “één klacht, één oorzaak”) liet mij kennismaken met klinische voeding, kruidengeneeskunde en lichaamsgerichte therapieën.

Mijn beste vrienden waren natuurgenezers die Ayurveda en homeopathie beoefenden, en collega-chiropractors die mij inspireerden om holistischer naar gezondheid te kijken.

Mijn behandelaanpak combineert kinesiologie, bewegingspalpatie, chiropractische neurologie en aanvullende energetische therapieën. Ik geloof dat er geen ‘one size fits all’ bestaat, omdat ieder mens anders is. Ik merk vaak dat patiënten van bezoek tot bezoek iets anders presenteren, een zeer gezonde reactie.

Maandag
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Dinsdag
Gesloten


Woensdag
16:00 - 20:00


Donderdag
Closed


Vrijdag
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Zaterdag en Zondag
Gesloten

Bilderdijkstraat 1-1
Amsterdam, 1052 NA

+31 6 81144054