Wat is chiropractie in Amsterdam

Chiropractie Amsterdam Adjustment

Bij chiropractie staat de mens in zijn totaliteit centraal. Heb je last van je benen, dan is de kans groot dat dit komt vanuit je rug. Chiropractie in Amsterdam is erop gericht de gezondheid van de mens te bevorderen, te herstellen en te ondersteunen door stoornissen in het zenuwstelsel gericht te behandelen, waarmee blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven. Chiropractie beïnvloedt het zenuwstelsel door het corrigeren van de wervelkolomblokkades. Blokkades kunnen pijn veroorzaken die in bijna alle delen van het lichaam voelbaar zijn. Ongecorrigeerde blokkades kunnen leiden tot slijtage en storingen in het lichaam en geest. Blokkades worden veroorzaakt door drie voornaamst stressfactoren in het leven: fysieke, emotionele en chemische stress.


De feiten

In een studie in 2009 onder 14.000 patiënten door Consumer Reports Health Ratings scoren chiropractische behandelingen het hoogst op de schaal van tevredenheid met betrekking tot verlichting van rugklachten.

Ik ben erkend lid van de Dutch Chiropractic Federaton (DCF). Hoewel chiropractoren geen artsen zijn, hebben zij net als andere artsen een basis academische beroepsopleiding achter de rug van 5-6 jaar. De focus ligt hierbij op disciplines als: anatomie, microbiologie, biomechanica, fysiologische therapie, natuurwetenschappen en theoretische en praktische chiropractie. Helaas, in Nederland bestaat nog geen chiropractische opleiding.

Veel van mijn patiënten hebben meteen positief resultaat gevoeld na een eerste behandeling. Het is mogelijk dat er na een behandeling wat stijfheid, vermoeidheid of spierpijn ontstaat. Dit kun je vergelijken met de gevolgen van een workout in de sportschool, omdat je lichaams nog niet gewend is aan de veranderingen. Chiropractische behandelingen zijn volledig veilig indien deskundig uitgevoerd door een erkend, ervaren en goed opgeleide chiropractor. Sommige mensen denken dat zij zelf hun rug en nek kunnen ‘kraken’, of dit zelfs bij anderen proberen. Dit kan gevaarlijk zijn en ik raad sterk af zelf rug- en nekmanipulaties te doen.


Voor wie is Chiropractie in Amsterdam?

Chiropractie is zeker geschikt voor iedereen, jong en oud, zowel voor acute als voor chronische klachten. Zelfs als je niet daadwerkelijk wil ‘kraken’ bij een chiropractische behandeling, dan is Nekwerk het juiste adres voor u, want er is ook veel ervaring met en expertise in verschillende veilige en zachte behandelmethoden. Lees verder over mijn behandelingsmethoden en recensies van tevreden patiënten die ik heb kunnen helpen. Met chiropractie kunnen veel klachten worden behandeld. Kijk bij klachten om te zien wat ik heb behandeld.

Monday
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Tuesday
Closed


Wednesday
16:00 - 20:00


Thursday
Closed


Friday
11:00 - 13:00
16:00 - 19:00


Saturday and Sunday
Closed

Bilderdijkstraat 1-1
Amsterdam, 1052 NA

+31 6 81144054